top of page

Yönetim Danışmanlığı

Hangi sektör de olursak olalım, iş dünyasındaki kimliğimiz girişimci, üretici ya da yönetici olabilir.

Hepimizin ortak kaygısı, daralan pazar payları ve her gün daha da zorlaşan rekabet ortamı.

İşte bu ortamda ve şartlarda “ne ürettiğiniz” ve “kime sattığınız” dan çok “nasıl yönetiyorsunuz” ve “müşterilerinizi ve hatta rakiplerinizi yönetmek konusunda becerileriniz nedir” i sorgulamanız, gelecekte pazarda güçlü bir şekilde var olmanızı sağlayacaktır.
 

Var olmak için önem sırasına göre 2 konuyu çok iyi yönetmemiz gerekiyor;

 

 



 

ÖNCE AŞAĞIDAKİ CAN ALICI SORULARI SORUN KENDİNİZE;
 

-Sizce önem sırasına göre hangi başlık birinci sırada olmalıydı? Çoğunuz ilk sıraya, para konu başlığı koyardı diye düşünüyoruz.

Ama gerçekler farklı;

 

 ‘’Kaybettiğimiz parayı zamanla yerine koyabiliriz fakat kayıp giden zamanı parayla yerine koyamayız…’’
 

-Türkiye’deki işletmelerin %97’si KOBİ’lerden oluşuyor. Peki bu KOBİ’lerin mali imkanlara sahip olmaları, onu nasıl yönetmesi gerektiğini de biliyor oldukları anlamına gelir mi? Siz biliyor musunuz?   
              

-Sizin gelecek için ayakta kalmanızı sağlayacak bir strateji planınız hala yok mu? Varsa da doğruluğunu sorguluyor musunuz? Her şey ters gidecek olsa, bu gücü siz ve şirketiniz kontrol edebilecek misiniz?
 

-Siz bir girişimci olabilirsiniz ancak yöneticinizin profesyonel organizasyon yetkinliklerini ölçebiliyor ve iyileştirebiliyor musunuz? Yöneticinizin sertleşen rekabet ortamında gelişimine yardımcı olabiliyor musunuz?
 

- Eğer girişimci olarak organizasyonla siz ilgileniyorsanız, karla kim ilgileniyor veya ilgilenecek?
 

- Eğer işletme yöneticisi siz iseniz, performansınızı daha iyi kullanabileceğiniz pozisyonlar var mı, yeterince yetkiye sahip misiniz, bunu tartışabiliyor musunuz? İşletmeniz etkin yönetim becerilerinizi geliştirmenize olanak veriyor mu?
                                      

-Şirketinizin profesyonel yönetim teknikleri, optimum maliyet ile verdiğiniz hizmetin ve ürünün rekabet gücünü arttıracak metodları da içeriyor mu?

PEKİ BİRGE NE YAPAR?
 

-İlk kez bir danışmanla çalışacaksanız, beklentilerinizi birlikte netleştirmek için doğru sorularda buluşturur, sırdaşınız olur.
 

-Doğma, büyüme, olgunlaşma ve eğer gerekirse küçülme süreçlerinde işletmelere yapılandırma konusunda yol haritası hazırlar.
 

-İşletme körlüğü başladığında, işletmenizin bir parçası gibi dışarıdan bakan gözünüz olur.
 

-Önce dinler, sonra teşhis koyar, ardından projelendirir ve hayata geçirme evresinde proaktif görev üstlenir.
 

-Gizlilik esası ve ilkesiyle asla referanslar listesi oluşturmaz. Şirketinizin gizliliği sonsuza kadar sürer.

bottom of page